Verslag F’jes

met Geen reacties

Zaterdag 7 oktober, verslag van wedstrijd van de F’jes.

Op het veld heeft het F team in het najaar van 2022 getraind onder leiding van Gea en met afwisselend ondersteuning van Marit, Amber en Lisanne. In het zaalseizoen 2022 – 2023 is het F-team gestart met het spelen van wedstrijden. De coaching wordt gedaan door Amber en Sander. Het huidige F team bestaat uit; Amy, Dani, Dione, Fynn, Naomi, Marit en Matthijs.

In het begin hebben we vaak verloren en helaas ook wel eens met veel tegendoelpunten, maar momenteel winnen we ook af en toe wedstrijden en kunnen we het aantal tegendoelpunten aardig beperkt houden.

Zaterdag 7 oktober om 10.00 mochten we thuis spelen tegen HHV uit Emmen. De F’jes spelen op 1 veld en in totaal 40 minuten, verdeeld over 4x 10 minuten. Na de 1e en 3e tien minuten een korte pauze om spelers te wisselen of de tactiek door te spreken. Na de 2e tien minuten is er een langere pauze waarbij we ranja krijgen.

We beginnen met 4 spelers en bij de F’jes mag er gebruik gemaakt worden van een ‘Superspeler’. Dit is een 5e speler van het team welke extra mee mag doen om te helpen scoren. Deze speler mag pas meedoen als het team 3 doelpunten achter staat. Als het team minder dan 3 punten achter komt gaat de superspeler er weer uit.

Op deze bewuste zaterdag mochten wij in de 2e tien minuten al de Superspeler inzetten, kortom we lagen achter. Dit is helaas de hele wedstrijd zo gebleven. Uiteindelijk is het 2-11 geworden en zal het kampioenschap helaas nog iets te hoog gegrepen zijn.

Aankomende zaterdag 14 oktober spelen we thuis de laatste wedstrijd op het veld. Dan hebben we herfstvakantie en daarna gaan we de zaal weer in.